Conxita Badia i Millàs (1897 – 1975)

Nascuda a l’Eixample de Barcelona, va ser una de les cantants més destacades del segle XX. Va desenvolupar la seva sensibilitat musical sota la direcció del mestre Enric Granados.

L’any 1913 va debutar professionalment al Palau de la Música Catalana, al Parsifal de Wagner. Va emprendre una prestigiosa carrera internacional amb el suport de figures com Pau Casals i es va consagrar com a cantant de lied i de grans oratoris.

Amb l’esclat de la Guerra Civil, va emprendre el camí de l’exili a França i després al Brasil. Va actuar als principals auditoris del Brasil i d’Argentina, on va donar a conèixer la música catalana i espanyola.

L’any 1946 va tornar a Barcelona, on combina la seva activitat de concertista amb la de professora al Conservatori Municipal de Música. L’any 1958 inaugura el curs internacional d’estiu «Música en Compostela». La seva docència va tenir un gran impacte en els seus deixebles, entre els quals figuren Montserrat Caballé i Victòria dels Àngels. Té una discografia molt àmplia.

Consulteu la biografia de Conxita Badia en el suport original de l’exposició aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: