Maria Dolors Bargalló i Serra (1902 – 1980)

Nascuda a Barcelona, va ser modista i professora de confecció i després funcionària pública a l’Ajuntament de Barcelona. Militant primer d’Estat Català, va ingressar a Esquerra Republicana de Catalunya el 1931.

Va ser una destacada defensora de la igualtat de les dones i dels seus drets i una oradora singular. Articulista a La Humanitat i L’Opinió, la seva activitat se centra en la projecció política femenina.

Com a secretària del Comitè Central del Front Únic Femení Esquerrista de Catalunya, l’any 1932 va promoure l’organització de les dones d’Esquerra. Va participar al Congrés Mundial Femení contra la Guerra i el Feixisme l’any 1934.

Durant la Guerra Civil va desenvolupar un paper significatiu en la mobilització femenina antifeixista i va ocupar diferents càrrecs.Va ser elegida presidenta de la Unió de Dones de Catalunya en el marc del Primer Congrés Nacional de la Dona l’any 1937. Exiliada a França i després a Mèxic, va ser membre de l’Orfeó Català de Mèxic i va promoure la cultura catalana fins a la seva mort a Mèxic.

Consulteu la biografia de Maria Dolors Bargalló en el suport original de l’exposició aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: