Júlia Coromines i Vigneaux (1910 – 2011)

Nascuda a Barcelona, era filla de l’escriptor i polític Pere Coromines i de la pedagoga Celestina Vigneaux. Psiquiatra i psicoanalista, va ser capdavantera en la introducció de la psicoanàlisi a Espanya.

Durant la Guerra Civil va exercir de metgessa de guarderies. Exiliada a París, va passar temps a l’Argentina. L’any 1944 va tornar a Madrid i després a Barcelona.

Doctora en Medicina, l’any 1947 va obtenir una beca per estudiar psiquiatria i psicoteràpia a la Clínica Tavistock de Londres. El seu magisteri psicoanalític va tenir una gran rellevància. Va fundar la Societat Espanyola de Psicoanàlisi amb Pere Bofill i Pere Folch Mateu. El seu treball pioner i interdisciplinari va permetre integrar la comprensió del desenvolupament psicològic entre especialistes i terapeutes.

Va ser directora de la Revista Catalana de Psicoanàlisi i cofundadora del Centre de Psicoteràpia Psicoanalítica. En l’àmbit assistencial va fundar el Centre Pilot de Paràlisi Cerebral, pioner a l’Estat. El seu treball va ser un referent científic en medicina que va transcendir el camp de la salut mental.

Consulteu la biografia de Júlia Coromines en el suport original de l’exposició aquí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: