Anna María Matute (1926 – )

Nascuda a Barcelona, filla d’una família de la burgesia catalana, és una de les millors novel·listes en llengua castellana de la postguerra. 

De molt petita va viure a Mansilla de la Sierra, a Logroño, amb els avis, i més tard va incorporar aquest món a la seva narrativa. A la Guerra Civil tenia 10 anys i aquesta experiència personal i col·lectiva es filtra en gran part del seu univers literari inicial.

El seu estil narratiu combina una visió realista amb un món màgic, imaginatiu, líric i poètic. Té una extensa producció narrativa en què destaca Primera memoria (1960), primera part de la trilogia Los mercaderes que va guanyar el Premi Nadal 1959. La torre vigía (1971) encarna el retorn a l’univers de la imaginació. Després d’un llarg silenci va publicar Olvidado Rey Gudú (1996).

L’any 1998 la Real Academia Española de la Lengua la va elegir acadèmica, cosa que la converteix en la tercera dona que ingressa en aquesta institució. El 2007 li van atorgar el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles i el 2010 el Premi Cervantes.

Consulteu la biografia de Anna María Matute en el suport original de l’exposició aquí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: