Joana Raspall i Juanola (1913 – )

Nascuda a Barcelona, va viure a Sant Feliu de Llobregat, on la seva família tenia un negoci d’exportació de fruita. Escriptora, poeta i activista de la cultura catalana, va cursar estudis a França i després a l’Escola Francesa de Barcelona. D’adolescent va entrar en contacte amb el món del teatre a l’Escola de Declamació Miquel Rojas. Influïda per les obres de Guimerà i dels clàssics catalans va escriure diverses obres teatrals.

Articulista assídua a la revista Claror, va obrir el debat sobre els valors culturals moderns nous i va defensar l’educació de la dona com a transmissora dels valors de la pàtria i de la cultura catalana.

Va estudiar a l’Escola de Bibliotecàries i l’any 1938 es va incorporar com a bibliotecària titular a Vilafranca del Penedès, tot i que durant el franquisme no va poder exercir mai més la carrera.

Escriptora infatigable, en ple franquisme va participar en la resistència cultural impartint de manera semiclandestina classes de català. Autora amb Jaume Riera del Diccionari de sinònims, té una extensa obra poètica, de teatre i de narrativa infantil. Va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2006.

Consulteu la biografia de Joana Raspall en el suport original de l’exposició aquí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: